4 λόγοι για να μην αφήνεις τα μαλλιά σου ελεύθερα!


Τα σινιόν, οι κότσοι με πλεξούδες και διάφοροι άλλοι κότσοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος, αν θες να ελαχιστοποιήσεις τις φθορές στα μακριά μαλλιά. Πιάνοντας τα μαλλιά σου ψηλά, μπορείς να λούζεσαι και λιγότερο συχνα.


Οι περισσότεροι άνθρωποι μακραίνουν τα μαλλιά τους με σκοπό να τα αφήνουν ελεύθερα. Πράγματι, πολλοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς μακριά μαλλιά, αν τα έχει διαρκώς δεμένα. Τα μακρία μαλλιά που κινούνται ελεύθερα, είναι πραγματικά πανέμορφα, αλλά όσοι τα έχουν, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι και τόσο πρακτικα! Συνήθως πιάνονται στις πόρτες των αυτοκινήτων, κάτω από το λουράκι της τσάντας, πέφτουν στο φαγητό, μπερδεύονται όταν φυσάει και επίσης πολλοί είναι οι εργοδότες που θεωρούν την πλούσια χαίτη μη επαγγελματική. Οι κότσοι λοιπόν είναι μια πολύ καλή λύση σε αυτά τα προβλήματα. Το ίντερνετ προσφέρει πάρα πολλά βίντεο και sites με οδηγίες και tutorials για κάθε είδους κότσο και πλεξούδα.

Οι κότσοι προστατεύουν τα μαλλιά σου από τη φθορά
Μηχανική φθορά προκαλείται στις τρίχες από την τριβή, τη θερμότητα και το τέντωμα. Η ζημία αυτή είναι ανεπανόρθωτη. Έτσι, η καλύτερη στρατηγική είναι η πρόληψη!  Σε γενικές γραμμές, όσο πιο καλά κρύβονται οι άκρες σε ένα κότσο, τόση λιγότερη φθορά θα προκληθεί. Μια αγγλικη πλεξούδα (English braid) μπορεί να εμποδίσει τους κόμπους, όμως η πλεξούδα θα ακουμπάει στην πλάτη σου, στα ρούχα σου, στις καρέκλες και έτσι οι άκρες σου δεν θα είναι επαρκώς προστατευμένες. Αν την ίδια πλεξούδα την πιάσεις σε κότσο, τότε αποφεύγεις κάθε είδου φθορά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι όλοι οι κότσοι είναι φιλικοί προς τα μαλλιά σου.
Κότσοι οι οποίοι βασίζονται στο κρεπάρισμα, τη χρήση σίδερου ισιώματος ή σίδερου για μπούκλες, στη χρήση αξεσουάρ που βλάπτουν την τρίχα, είναι εχθρικοί για τα μαλλιά και θα οδηγήσουν σε σπάσιμο της τρίχας. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να εναλλάσεις τους κότσους καθημερινά, ώστε να μην προκαλέσεις καταπόνηση στο ίδιο σημείο και εξασθένιση στις ρίζες των μαλλιών σου σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι κότσοι διατηρούν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα
Μια από τις καλύτερες μεθόδους ενυδάτωσης των μαλλιών σου είναι να τα πιάνεις κότσο, όταν είναι ακόμη νωπά. Μπορείς να τα βρέχεις με κάποιο σπρέι που θα έχεις γεμίσει με απεσταγμένο νερό. Τα μαλλιά στεγνώνουν με πολύ πιο αργους ρυθμούς όταν είναι δεμένα, δίνοντας στο νερό περισσότερο χρόνο να διεισδύσει στο εσωτερικό της τρίχας.

Οι κότσοι διατηρούν τα μαλλιά σου καθαρά για περισσότερο καιρό
Ένα άλλο ώφελος από τα διάφορα updos (κότσοι), είναι ότι προστατεύουν τα μαλλιά σου από τη σκόνη και τη βρωμιά. Με αυτό τον τρόπο, πολλοί άνθρωποι συχνά ανακαλύπτουν ότι μπορούν να λούζονται λιγότερο συχνα, απλά και μόνο πιάνοντας τα μαλλιά τους ψηλά, καθημερινά. Ακόμη καλύτερα, τα updos που γίνονται με πλεξούδες δείχνουν καλύτερα, σε ελαφρώς "βρώμικα" μαλλιά.

Οι κότσοι δίνουν στα μακριά μαλλιά ένα επαγγελματικό look
Από τις πιο σημαντικές θέσεις ισχύος σε μεγάλες εταιρίες μέχρι τις θέσεις εργασίας σε fast food, oι εργοδότες συχνά συνοφρυώνονται στη θέα των λυτών μαλλιών που ανεμίζουν ανέμελα. Οι κότσοι είναι πάντα επαγγελματικοί και προσφέρουν μια κομψή εναλλακτική λύση, ενώ πρακτικά είναί πιο κοντά στους κανόνες υγιεινής απ' ότι τα κοντά μαλλιά, αφού οι τρίχες που πέφτουν δεν μπορούν να δραπετεύσουν από έναν κότσο ή ένα σινιόν. Αξίζει να μάθεις να κάνεις δίαφορους κλασσικούς κότσους, όπως frensh twist ή chinese bun (κινέζικος κότσος). Οι γυναίκες συχνά δέχονται κοπλιμέντα όταν έχουν τα μαλλιά τους πιασμένα σε διάφορα ασυνήθιστα κομψα στυλ.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των κότσων είναι ότι διατηρούν τα μαλλιά σε απίστευτα καλή κατάσταση για τις στιγμές που θα τα αφήσεις ελεύθερα. Τα λυτά μαλλιά, που είναι σωστά ενυδατωμένα και χωρίς φθορές, δείχνουν πολύ πιο ελκυστικά και ο εντυπωσιασμός είναι πιο έντονος, όταν τα μακρία μαλλιά αφήνονται ελεύθερα, λίγες φορές και καλές!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις