10 +1 Τρόποι να κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες (1)


Θέλεις μαλλιά με αέρινες μπούκλες;
Μήπως χαλαρούς κυματισμούς;
Τρίχα κατσαρή από τη ρίζα; :)

Παρακάτω θα αναλύσω τους τρόπους για να κάνεις τα μαλλιά σου κυματιστά, μπούκλες ή κατσαρά χωρίς τη χρήση θερμότητας. Άλλωστε για να είσαι εδώ, θέλεις σίγουρα μακριά μαλλιά! Πώς στο καλό πιστεύεις ότι θα μακρύνουν αν τα καις συνέχεια;
Με τις παρακάτω μεθόδους υπόσχομαι ότι θα μπορέσεις τελικά να απαρνηθείς το ψαλίδι για μπούκλες χωρίς να θυσιάσεις το στυλ σου. 

Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ για να είσαι χτενισμένη το πρωί:

Αν έχεις μόλις λουστεί
-Θα πρέπει να περιμένεις κάποια λεπτά μέχρι τα μαλλιά σου να είναι νωπά.
-Απλώνεις κάποιο serum, αν χρησιμοποιείς σιλικόνες ή κάποιο leave-in χωρίς σιλικόνη και μετά κλειδώνεις την υγρασία στην τρίχα με κάποιο έλαιο (π.χ. λάδι καρύδας, έλαιο macadamia, έλαιο argan κτλ.)
-Χτενίζεις τα μαλλία σου με μια χτένα με αραιά δόντια και είσαι έτοιμη να ακολουθήσεις μία απο τις μεθόδους για μπούκλες.

Αν δεν χρειάζεται να λουστείς
-Ψεκάζεις τα μαλλιά σου με λίγο νερό με το οποίο έχεις γεμίσει ενα μπουκαλάκι σπρεϊ
-Και ακολουθείς τα βήματα 2 και 3, όπως αναγράφονται πιο πάνω.

Αν βιάζεσαι

-Αφού έχεις λουστεί και έχεις ενυδατώσει τα μαλλιά σου (π.χ. σερουμ, leave-in, έλαιο), μπορείς να τα στεγνώσεις με το πιστολάκι ρυθμίζοντάς το στην χαμηλή θερμοκρασία ή αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο και αντέχεις, το ρυθμίζεις να βγάζει κρύο αέρα. Μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά, είσαι έτοιμη να διαλέξεις χτένισμα με μπούκλες. Π.χ φτιάχνεις 2 πλεξούδες, τις λύνεις μετά από 1 με 2 ώρες και είσαι έτοιμη.

Και τώρα αρχίζει η διασκέδαση!


1. Sock bun

Είναι αυτός ο περίτεχνος κότσος της μπαλαρίνας, μόνο που δεν χρειάζεται να είσαι κομμώτρια για να τον πετύχεις. Όλα γίνονται πανεύκολα χρησιμοποιώντας, απλά μία κάλτσα (καθαρή!) της οποίας κόβουμε την άκρη και ξεκινάμε και την τυλίγουμε ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν ντόνατ ή σαν μικρό σωσίβιο. Πιάνουμε τα μαλλιά μας κοτσίδα με το λαστιχάκι μας κι έπειτα περνάμε τις άκρες τους μέσα από το "καλτσο-ντόνατς" και τα τυλίγουμε γύρω γύρω από αυτό ανεβάζοντας το προς τις ρίζες, εκεί που βρίσκεται το λαστιχάκι μας. Αν χρειαστεί, στερεώνουμε με φουρκέτες.

Sock Bun Οδηγίες


Μπούκλες από Sock Bun


Συνεχίζεται.......

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις