Review: Le petit Marseiliais Μάσκα Μαλλιών με Γάλα Καριτέ & Μέλι



Η μάσκα μαλλιών με γάλα Καριτέ και μέλι της Le Petit Marseiliais είναι για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Την είχα αγοράσει, επειδή διαβάζοντας τα συστατικά της, παρατήρησα ότι δεν περιέχει σιλικόνες και ήταν η μόνη μάσκα χωρίς σιλικόνη στον πάγκο του super market.

Τι ισχυρίζεται ότι προσφέρει;
Βαθιά ενυδατωμένα μαλλιά τα οποία επανορθώνονται και ξαναβρίσκουν την απαλότητα και την ελαστικότητά τους.

Τι περιέχει;
Γάλα Καριτέ, γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες.
Μέλι, το οποίο απαλύνει τα μαλλιά.

Πιο αναλυτικά;
Συστατικά
Aqua, Ceteatyl Alcohol, Glycerin, Oleic/Linoleic/Lonolenic, Polyglycerides, Behetrimonium Chloride,Mel, Butyrospermum, Parkii Butter, Cinnamic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Lecithin, Glyceryl Carpylate, Isopropyl Alcohol, Ceteareth-20, Polyglyceryl-3, Diisostearate, Glyceryl Stearate, Xantham Gum, Sodium Phytate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl, Methylpropional, Coumarin. Hexyl Cinnamal, CI15985, CI19140

Άλλα χαρακτηριστικά;
Κίτρινο χρώμα, ωραία μυρωδιά, πολύ παχύρευστη.

Με άριστα το 10 τι βαθμό θα έβαζες;
Θα έβαζα 2 βαθμούς! Αρχικά θα έβαζα 4. Τις πρώτες φορές που τη χρησιμοποίησα δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Δεν ξεμπέρδεψε τα μαλλιά μου και τα ένιωθα ξηρά σαν να μην είχα βάλει καθόλου μάσκα.

Δηλαδή δεν την ξαναχρησιμοποίησες;
Και βέβαια την χρησιμοποιώ, όμως την αναβαθμίζω!!! Όταν με πιάνει η τρέλα και πειραματίζομαι με προϊόντα χωρίς σιλικόνη, παίρνω λίγη ποσότητα από τη μασκά και προσθέτω 2 σταγόνες από κάποιο έλαιο (π.χ. λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο) και την απλώνω κανονικά στα μαλλιά μου. Ξεβγάζω κι έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο αγαπημένος μου όμως συνδυασμός είναι λίγη μάσκα με μία σταγόνα Elvive Extraordinary Oil της Loreal. Μετά το λούσιμο με σαμπουάν ανακατεύω αυτά τα δύο προϊόντα στα χέρια μου και τα απλώνω στα μαλλιά μου. Αφήνω για 2-3 λεπτά και ξεβγάζω, συνειδητοποιώντας ότι τα μαλλιά μου λατρεύουν τις σιλικόνες... Αυτή η σταγόνα Extraordinary Oil απογειώνει τη μάσκα. Τα μαλλιά είναι σουπερ απαλά, ενυδατωμένα και ευκολοχτένιστα. Και το καλό είναι ότι παραμένουν ενυδατωμένα και μαλακά και αφού στεγνώσουν!

Συμπέρασμα;
Είναι μια υπέροχη μάσκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για διάφορους συνδυασμούς. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα ενυδατική μπορείς άνετα να παίξεις με διάφορα έλαια (αν μισείς τις σιλικόνες) ή με διάφορα προϊόντα με σιλικόνη όπως (Split Ends Serum Goodbye Damage της Garnier Fructis, Elixir της Kerastase κτλ.).

Τελικά ο δεύτερος βαθμός ποιος είναι;
Ο βαθμός που βάζω στον συνδυασμό με το Extraordinary Oil είναι 10 με τόνο παρακαλώ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις