Μακριά μαλλιά και καλοκαιρινές βουτιές! Γίνεται;;


Δεν θα σας το κρύψω...
Η καλύτερη λύση είναι να μην βραχούν καθόλου τα μαλλιά μας.
Ούτε με το νερό της θάλασσας ούτε με της πισίνας. Όμως τι καλοκαίρι θα είναι αυτό χωρίς βουτιές;; Οπότε ή θα περιμένουμε να γίνει μόδα να κυκλοφορούμε όλες στην παραλία με σκουφάκι κολύμβησης (κάτι που δεν βλέπω να γίνεται σύντομα..) ή θα ακολουθήσουμε τους παρακάτω κανόνες για να μην χαραμίσουμε τον κόπο που κάναμε όλο το χειμώνα να μακρύνουμε το μαλλί:


Νεράκι και πάλι νεράκι
Καλό είναι πριν μπούμε στη θάλασσα, να βρέξουμε τα μαλλιά μας με νερό. Πάρτε μαζί σας 2 μπουκαλάκια νερό, "λουστείτε" με αυτό και είστε σχεδόν έτοιμες. Όσο πιο βρεγμένα είναι τα μαλλιά μας με γλυκό νερό τόσο πιο δύσκολα θα απορροφήσουν το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, το οποίο τα αφυδατώνει. Και τα αφυδατωμένα μαλλιά οδηγούν σε σπασμένες άκρες.. Αντίο μακριά μαλλιά... Όχι! Δεν το θέλουμε αυτό. 

Ενυδάτωση - Ασπίδα προστασίας
Απλώστε conditioner στις άκρες των μαλλιών σας. Είναι η καλύτερη προστασία από το αλάτι. Βάλτε μια μέτρια ποσότητα στα βρεγμένα μαλλιά σας. Και είστε έτοιμες για τη βουτιά σας. Όσες έχετε πυκνά μαλλιά μπορείτε να απλώσετε και κάποιο λαδάκι για extra προστασία. Στις φίλες με τα λεπτά μαλλιά δεν θα το συνιστούσα γιατί θα λαδώσουν αμέσως.

Αντηλιακό για τα μαλλιά
Αφού βγείτε από τη θάλασσα, βρέξτε πάλι τα μαλλιά σας με το δεύτερο μπουκαλάκι νερό για να τα ξεπλύνετε από το αλάτι και ψεκάστε τα μαλλιά σας με ένα σπρέι με δείκτη προστασίας UVA/UVB. Ο ήλιος επίσης αφυδατώνει τα μαλλιά και στα βαμμένα μαλλιά ξεθωριάζει το χρώμα. Μπορείτε να φτιάξετε και μόνες αντηλιακό για τα μαλλιά βάζοντας σε ένα μπουκαλάκι σπρέι:
-1 κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό
-1 κουταλάκι του γλυκού conditioner
-2-3 σταγόνες από κάποιο έλαιο (πχ. ελαιόλαδο) 
-Γεμίστε το υπόλοιπο μπουκαλάκι με νερό και ανακινήστε.

Κότσοι και πλεξούδες
Αφού τελειώσουμε και με το αντηλιακό ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα μαλλιά μας στην ησυχία τους και τις άκρες μας προστατευμένες σε ένα κότσο ή σε μια πλεξούδα. Βάζουμε το καπελάκι μας και απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον ήλιο και τα μαλλιά μας μακραίνουν ανενόχλητα!!! 

Καλό καλοκαίρι με μακριά μαλλιά!!!







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις