Τι είναι το plopping;

Follow my blog with Bloglovin

  Είναι ένας τρόπος με τον οποίο στεγνώνουμε σχετικά γρήγορα και φυσικά τα μαλλιά μας, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στις φυσικές μας μπούκλες να δείχνουν πιο όμορφες από ποτέ. Πρόκειται για μια μέθοδο που αφορά όσες έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά. 

  Κάνοντας...  plopping, αυτό που κάνουμε στην ουσία, είναι να μαζέψουμε τα νωπά μαλλιά μας με μια πετσέτα ή ένα T-shirt. Όχι όμως με τον κλασσικό τρόπο. Είναι μία διαφορετική μέθοδος, κατά την οποία η πετσέτα/T-shirt, σχεδόν κάνει τη δουλειά της φυσούνας από μόνη της, χωρίς την φθορά που προκαλεί η θερμότητα. Μπορούμε επιτέλους να χαρούμε τις φυσικές μας μπούκλες σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερη προσπάθεια!




Θα χρειαστείτε:

- Ένα σχετικά μεγάλο T-shirt
- Ένα προϊόν styling της επιλογής σας (αφρός, gel, κρέμα για μπούκλες κτλ.)
- Νωπά μαλλιά
- Κλάμερ



Μέθοδος:

1. Αφού λουστείτε, σκουπίστε απαλά τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Όχι πολύ δυνατά. Ίσα ίσα να φύγουν τα πολλά νερά. 


2. Απλώστε το T-shirt σε μια επιφάνεια (π.χ το κρεβάτι) και σιγουρευτείτε ότι τα μανίκια είναι προς το μέρος σας.


3. Σκύψτε με το κεφάλι προς το κέντρο του Τ-shirt και με όλα τα μαλλιά σας να κρέμονται προς τα κάτω.


4. Συγκεντρώστε όλα τα μαλλιά στην κορφή του κεφαλιού σας, χωρίς να σηκωθείτε. 


5. Τραβήξτε το ύφασμα έτσι ώστε να είναι τεντωμένο στο μέτωπό σας και στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Στη συνέχεια, αρπάξτε τις δύο πλευρές (πάνω από κάθε αυτί) και στρίψτε σε μεγάλα ρολά
6. Τραβήξτε τα ρολά προς στον αυχένα σας και στερεώστε τα δένοντας κόμπο ή πιάνοντας τα με κάποιο κλάμερ. 
7. Αφήστε τα μαλλιά σας να σταθούν για 15-30 λεπτά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το t-shirt / πετσέτα.
8. Μπαμ!!!! Υπέροχες καλοσχηματισμένες μπούκλες!! 



Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην οπτικοποίηση της διαδικασίας, υπάρχει ένα διάγραμμα βήμα προς βήμα και βίντεο εδώ. Είχα σκοπό να προσπαθήσω να φτιάξω το δικό μου, αλλά για ποιο λόγο, όταν αυτό το υπάρχει ήδη αυτό το κατατοπιστικότατο tutorial;
 Tο plopping στηρίζεται στη ιδέα ότι, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό υλικό για να τυλίξουμε τα μαλλιά μας στην κορυφή του κεφαλιού μας, αυτά στεγνώνουν γρηγορότερα από ό,τι με μια κανονική πετσέτα και στεγνώνουν με τρόπο ώστε να διατηρείται το σχήμα του κύματος / μπούκλας, αψηφώντας την βαρύτητα.

***Τip***: Πολλές φορές, μετά από το plopping το μαλλί μου είχε μεν καλοσχηματισμένες μπούκλες, αλλά οι ρίζες μου είχαν κολλήσει στο κεφάλι μου.. Όχι και πολύ ωραίο θέαμα... Η λύση που βρήκα είναι:
Αφού βγάλω το T-shirt/πετσέτα από τα μαλλιά μου (συνήθως μετά από μισή ώρα), τα αφήνω και στεγνώνουν φυσικά χωρίς να τα αγγίζω και σηκώνω τις ρίζες στο πάνω μέρος του κεφαλιού μου με μικρά κλαμεράκια. Τα αφήνω για 20 λεπτά ακόμη.. Κι έτσι έχω μπούκλες με όγκο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις