20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή μακριά μαλλιά (2)

3. ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ 

Αν δεν έχεις κάποιον που να εμπιστεύεσαι απόλυτα να σου "πάρει λίγο τις άκρες", βρες ένα κομμωτήριο εξειδικευμένο στα μακριά μαλλιά ή τουλάχιστον σιγουρέψου ότι καρφώνεις τον κομμωτή σου με το πιο δολοφονικό σου βλέμμα, καθώς του εξηγείς ξεκάθαρα ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μάκρος των μαλλιών σου, πριν του επιτρέψεις να ακουμπήσει το ψαλίδι επάνω σου. Κάτι που επίσης βοηθάει, είναι να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να σου δείξει ακριβώς την ποσότητα των μαλλιών που του ζητήσες να κόψει. Ζήτησε του να το κάνει με την χτένα του. Τσέκαρε τον! Να δεις τι κατάλαβε από όλα όσα του επισήμανες. Είμαι βέβαιη πλέον, ότι οι κομμωτές διδάσκονται ένα τελείως διαφορετικό σύστημα μέτρησης σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, και ούτε μία φορά δεν είχα μία κομμώτρια να μου δείξει ακριβώς 1cm στην πρώτη της προσπάθεια. Αν δεν έχεις μαλλιά "για πέταμα", θα είσαι ευχαριστημένη που μπήκες στη διαδικασία να τη ρωτήσεις  

Επίσης βοηθάει να θυμάσαι, ότι τα περισσότερα κομμωτήρια δεν έχουν κάποιο ιδαίτερο κέρδος, αν εσύ τα επισκέπτεσαι σπάνια. Έτσι, εδώ τα συμφέροντα συγκρούονται. Αν τα μαλλιά σου είναι κοντά και στιλιζαρισμένα, θα είσαι συνέχεια στα κομμωτήρια και θα ξοδεύεις χρήματα για να τα συντηρείς. Αν ο κομμωτής σου προσπαθεί να σε πείσει να κόψεις τα μακριά, υγιή μαλλάκια σου, φύγε αμέσως ουρλιάζοντας από το κομμωτήριο!!!

Στην τελική, είναι δικό σου θέμα το ποιον θα συμβουλευτείς, είτε αυτή ειναι η κομμώτριά σου είτε ένα μέλος της οικογενειάς σου είτε η καλύτερη σου φίλη. Άνθρωποι που γνωρίζεις οτι δεν έχουν κανένα συμφέρον και σου προσφέρουν ανιδιοτελώς τις συμβουλές τους. Διαφορετικά, χαμογέλα ευγενικά και αγνόησε κάθε λέξη που σου λένε. Ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλη, πολύ αδύνατη, πολύ κοντή ή οτιδήποτε άλλο σου πουν (λεπτή τρίχα, γκρίζα μαλλιά κτλ.) για να αποκτήσεις τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεσαι.

                                                               4. Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ


 Να αποφεύγεις τη χρήση θερμότητας στα μαλλιά σου όσο πιο συχνά γίνεται. Μακρία από το πιστολάκι, το ψαλίδι για μπούκλες, τα βραστά ρολεϋ και κυρίως μακρία από το ψαλίδι ισιώματος!! Αν πρέπει οπωσδήποτε να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με το σεσουάρ, άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά σε ένα μεγάλο ποσοστό και ύστερα χρησιμοποίησέ το. Αν επιμένεις να χρησιμοποιείς θερμαινόμενα/βραστά ρόλεϋ, τότε χρησιμοποίησε κεραμικά ρόλεϋ που είναι πιο ασφαλή για τα μαλλιά σου και όχι πλαστικά (μπορείς να ενημερωθείς για εναλλακτικές μεθόδους στον απόλυτο οδηγό για μπούκλες σε μακρια μαλλιά, θέμα που θα υπάρχει σε λίγο καιρό σε αυτό το μπλογκ). Αν επιμένεις να χρησιμοποιείς ψαλίδι για μπούκλες σε καθημερινή βάση, τα μακριά υγιή μαλλία είναι όνειρο θερινής νυκτός για σένα. Αν χρησιμοποιείς οποιαδήποτε από τις παραπάνω συσκευές στα μαλλιά σου, θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα προϊόντα που τα προστατεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Μην ξεχνάς όμως! Κάθε φορά που εκθέτεις τα μαλλιά σου σε υψηλές θερμοκρασίες, διακυνδινεύεις να υποστούν βλάβες που διορθώνονται μόνο με κούρεμα.

5. ΒΑΦΕΣ
Μαλλιά βαμμένα με χέννα
Μην χρησιμοποιείς δραστικές χημικές ουσίες στα μαλλιά σου. Μακριά απο τις περμανάντ και από το οξυζενέ. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα βάψεις, χρησιμοποιήσε φυσικές βαφές ή 100% φυσική χέννα. Η χέννα θα δώσει όγκο στα πολύ λεπτά μαλλιά (αλλά καλυτέρα να μην χρησιμοποιείται στα πολύ ξηρά μαλλιά).

Οι βαφές με χαμηλά ποσοστά υπεροξειδίου είναι πολύ λιγοτερο βλαβερές για τα μαλλιά σου απ'οτι οι πιο μόνιμες βαφές, αλλά χρησιμοποιώντας αυτά τα προϊόντα ξανά και ξανά, θα επηρεάσεις την υγεία των μαλλιών σου. Είναι αναπόφευκτο. Αν επιλέξεις να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να είσαι πολυ πιο επιμελής στην φροντίδα των μαλλιών σου. Να χρησιμοποιείς καλά σαμπουάν και κοντίσιονερ, ειδικά για βαμμένα μαλλιά. Έτσι το χρώμα σου θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό, πράγμα που σημαίνει λιγότερη έκθεση των μαλλιών σου σε επικίνδυνα χημικά. Αν χρησιμοποιήσεις μια σειρά σαμπουάν και κοντίσιονερ που προσθέτουν και λίγο χρώμα στα μαλλιά, ακόμα καλύτερα! Απαραίτητη είναι φυσικά και η βαθιά ενυδάτωση, που θα σου προσφέρει μία μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά. Με το να κάταφέρεις να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου όσο το δυνατόν περισσότερο, πετυχαίνεις και τον αρχικό σου στόχο, που είναι να περιορίσεις το συχνό βάψιμο. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείς και ένα leave-in κοντίσιονερ για βαμμένα μαλλία. Φυσικά είναι πιο ασφαλές και χρειάζεται πολύ λιγότερο κόπο να μάθεις να ζεις με το φυσικό σου χρώμα ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείς βαφές χωρις καθόλου υπεροξείδιο.

6. ΑΞΕΣΟΥΑΡ



Τα πιο ασφαλή αξεσουάρ για μαλλιά
Να είσαι πάρα πολύ προσεκτική με τα διάφορα αξεσουάρ που βάζεις στα μαλλιά σου. Μην χρησιμοποιείς μεταλλικά τσιμπιδάκια. Οι κοφτερές τους άκρες κάνουν πολύ κακό στα μαλλιά σου. Θα σπάσουν αρκετές τρίχες, όταν τα βγαλεις. Ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοπείς λαστιχάκια στα μαλλία σου. Θα σπάσουν πολύτιμες τρίχες όταν τα βγάλεις. Αν ποτέ σου συμβεί κάτι τέτοιο, καλύτερα να κόψεις το λαστιχάκι παρά να συνεχίζεις να το τραβάς. Απέφυγε οποιοδήποτε αξεσουάρ έχει κοφτερές άκρες, όπως πλαστικές χτένες με ραφές ή κλάμερ.  Ποτέ μην βάζεις τίποτε στα μαλλιά σου που στέκεται σαν αυτοκόλλητο ή έχει τη μορφή ελατηρίου. Αν βγάλεις κάποιο αξεσουάρ απο τα μαλλιά σου και μαζί με αυτό και αρκετές τρίχες, μην το ξαναχρησιμοποιήσεις ποτε. Βαμβακερά κοκκαλάκια χωρίς καθόλου μεταλλικά σημεία ή  κοκκαλάκια με αρκετο ύφασμα (scrunchies), είναι ασφαλή για τα μαλλιά σου. 


20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακριά μαλλιά (1)

20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακρία μαλλιά (3)

20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακριά μαλλιά (4)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις