Προστατευτικά χτενίσματα: Πιάστα κι άστα!!!

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή καθώς τα μακραίνεις είναι τα "προστατευτικά χτενίσματα" (protective styles). Πρόκειται για χτενίσματα που προστατεύουν τα μαλλιά σου από την καθημερινή φθορά και το σπάσιμο της τρίχας. Δεν χρησιμοποιούμε θερμότητα για να τα πετύχουμε και επιπλέον μας προσφέρουν ένα ιδιαίτερο στυλ!

Προστατευτικά χτενίσματα για πιο υγιή μαλλιά


  Όταν έχεις τα μαλλιά σου λυτά κάθε μέρα, οι άκρες σου σύντομα θα είναι ξηρές. Αν δεν κάνεις έστω ένα προστατευτικό χτένισμα μέσα στη βδομάδα, να ξέρεις ότι θα προκαλέσεις ψαλίδα και σπάσιμο της τρίχας, αφού οι άκρες σου θα ακουμπούν στις καρέκλες, στα μπλουζάκια σου, θα μπλέκονται στις τιράντες σου, στο λουράκι της τσάντας σου κτλ. Αν συνεχίσεις να έχεις αυτή τη συνήθεια,  ίσως να μην δεις ποτέ τα μαλλιά σου να μακραίνουν. Είναι ένας από τους λόγους που πολλές από εμάς μένουμε στο ίδιο μήκος και δεν ξεκολλάμε με τίποτα.


Είναι δική σου επιλογή
Προτού ξεκινήσω να κάνω προστατευτικά χτενίσματα, τα μαλλιά μου πάντα έφταναν μέχρι τους ώμους. Ποτέ πιο κάτω. Αν κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις ότι οι περισσότερες γυναίκες διατηρούν τα μαλλιά τους σε αυτό το μήκος. Άλλες για λόγους ευκολίας κι άλλες γιατι μέχρι εκεί μπορούν. Αν θες να ξεκολλήσεις από αυτό το τόσο συνηθισμένο μήκος, τα προστατευτικά χτενίσματα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σου! Φυσικά και υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν πολύ μακριά μαλλιά και το κατάφεραν χωρίς τα προστατευτικά χτενίσματα. Είναι συνήθως όσες έχουν χοντρή τρίχα και ίσια μαλλια. Όμως οι περισσότερες από εμάς τα χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το μάκρος που ονειρευόμαστε. Αν θεωρείς ότι δεν σου ταιριάζουν τέτοιου είδους χτενίσματα, μπορείς να τα κάνεις 3-5 μέρες την εβδομάδα και το σαββατοκύριακο, άσε τα μαλλια σου ελεύθερα να τα χαρείς!!

Είδη προστατευτικών χτενισμάτων
Τα προστατευτικά χτενίσματα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Στα χτενίσματα πλήρους προστασίας και στα χτενίσματα μέτριας προστασίας. Καλό θα είναι να ενάλλασεις τα δίαφορα χτενίσματα στα μαλλιά σου και για ποκιλία, αλλά και για να μην ασκείς πίεση κάθε μέρα στα ίδια σημεία του κεφαλιού σου.


Χτενίσματα πλήρους προστασίας

Είναι τα χτενίσματα με τα οποια καλύπτονται οι άκρες σου και προστατεύουν τα μαλλιά σου 100%.   Διαφόρων ειδών κότσοι και σινιόν. Παρακάτω υπάρχουν παραδείγματα με εικόνες.




Ο κλασσικός κότσος. Μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας χαμηλά όπως στην εικόνα για ένα βραδυνό, κομψό στυλ, αλλά μπορείτε να τα πίασετε ακόμη και στην κορυφή του κεφαλιού για ένα πιο καθημερινό στυλ.











Ο γαλλικός κότσος (french twist) ή αλλιως κότσος μπανάνα. Ένα από τα πιο κομψά χτενίσματα. Οι άκρες καλύπτονται πλήρως και φοριέται από το πρωί εως το βράδυ. 











Κότσος από πλεξούδες. Ότι πλεξούδες θέλετε, τις κλασσικές, τις γγαλλικές, ψαροκόκκαλο κτλ. Απλώς καλύψτε τις άκρες σας με έναν κότσο! Μπορείτε να διακοσμήσετε με λουλουδάκια ή με αξεσουάρ τις αρεσκείας σας.








Χτενίσματα μέτριας προστασίας

Είναι τα χτενίσματα που αφήνουν τις άκρες εκτεθιμένες, αλλά προστατεύουν την τρίχα από καθημερινές κινήσεις και συνήθειες που την καταστρέφουν. Όπως το διαρκές άγγιγμα και το πολύ συχνό βούρτισμα. Παρακάτω υπάρχουν παραδείγματα με εικόνες:





             Η αγαπημένη μας γαλλική κοτσίδα!










Πιάνουμε τα μαλλιά μας σε μια αλογοουρά. Χωριζουμε την κοτσιδα σε 2 τούφες και και τις τυλίγουμε μεταξύ τους μέχρι τις άκρες. Πιάνουμε τις άκρες με λαστιχάκι και έτοιμες!








Η κλασσική πλεξούδα και η πιο οικεία σε όλες μας! Μπορείτε να στολίσετε την άκρη της κοτσίδας με κάποιο αξεσουάρ.










Μμμμ! Δύσκολο να το πετύχεις με τη μία! Απλά έβαλα την εικόνα για να σου δείξω ότι υπάρχουν άπειρα στυλ που μπορείς να δοκιμάσεις! Κάτι που θα κάνει το ταξίδι προς τα μακριά μαλλιά πιο συναρπαστικό! Μπορείς να πειραματιστείς με άπειρα στυλ. Και το σημαντικότερο από όλα, ταυτόχρονα θα προστατεύεις τα μαλλιά σου!








Μπορείς να δείς άπειρα βιντεάκια στο youtube που δείχνουν τους τρόπους για να πετύχεις τα παραπάνω χτενίσματα. Σας παραθέτω μερικά κανάλια:

Habioku   Φυσικά μαλλιά. Δεν χρησιμοποιεί καμία συσκευή υψηλής θερμοκρασίας στα  μαλλιά της
Lilith the Dark Moon    Χρησιμοποιεί τρέσσα, και σε πολλά βίντεο χρησιμοποιεί σίδερο ισιώματος και ψαλίδι για μπούκλες. Κοιτάξτε τα χτενίσματα χωρίς θερμότητα (no heat).

Σχόλια

  1. Τα κείμενά σου είναι φανταστικά! Ακολουθώ τις συμβουλές σου εδώ και 5-6 μήνες, και τα μαλλιά μου έχουν μακρύνει χωρίς να έχουν ψαλίδα, όπως άλλες φορές που όσο μάκραιναν, τόσο αναγκαζόμουν να τα κόβω. Να 'σαι καλά!

    Φιλιά,
    Αννίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αννίτα μου για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που βοήθησα!

      Διαγραφή
    2. Πώς θα μπορούσε να 'χτενίσει' κανείς με προστατευτικό τρόπο σγουρά μαλλιά όμως; Ακόμα και την λέξη χτένισμα την βάζω σε εισαγωγικά, τις άκρες προς τα μέσα όμως δεν βλέπω πώς μπορεί να τις μαζέψει κανείς!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις