20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακριά μαλλιά (1)




 Το να αποκτήσεις μακριά, όμορφα και υγιή μαλλιά δεν και μια τόσο δύσκολη διαδικασία. Δεν χρειάζονται ούτε τεράστιες γκάμες προϊόντων κομμωτηρίου, ούτε κουτία με πανάκριβες βιταμίνες ούτε κανενός είδους θυσία στη Θεά των μακριών μαλλιών!! Αυτό που χρειάζεται για να μακρύνεις τα μαλλιά σου και να μπορέσεις να τα διατηρήσεις σε μια καλή κατάσταση είναι κοινή λογική, αφοσίωση και πάρα πολύ υπομονή. Στην πραγματικότητα πρέπει να ξέρεις, τι δεν πρέπει να κάνεις παρά τι πρέπει να κάνεις.

Αν λοιπόν δεσμευτείς να ακολουθήσεις πιστά τα 20 βήματα που ακολουθούν, όχι μόνο θα μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα, αλλά θα διατηρηθούν σε εξαιρετική κατάσταση!

Αυτός ο οδηγός έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνες που θέλουν να αποκτήσουν πολύ μακριά μαλλιά όσο πιο γρήγορα γίνεται - μεχρι τη μέση, την ουρά, το γόνατο ή ακόμη πιο μακριά - αλλά μπορεί να βοηθήσει και οποιαδήποτε προσπαθεί να μακρύνει τα μαλλιά της.


Είναι επίσης σημαντικό να ξέρεις ότι όλοι μας έχουμε ένα σημείο όπου το μαλλί μας σταματάει να μακραίνει. Μέχρι εκέι μπορεί να μακρύνει, ανάλογα με την ενεργό περίοδο ανάπτυξης των θυλάκων των τριχών σου (ο κύκλος αύξησης των μεμονωμένων θυλάκων ξεκινά και σταματά, όπως καθορίζεται από το DNA σου). Δυστυχώς τίποτα εδώ, ούτε πουθενά αλλού, μπορεί να σε βοηθήσει από τη στιγμή που θα φτάσεις το γενετικά προκαθορισμένο μήκος μαλλιών σου. Θα εκπλαγείς απο το πόσο συχνα συγχέεται το γενετικά προκαθορισμένο μήκος με τα μαλλιά που είναι εντελώς κατεστραμμένα με αποτέλεσμα να μην μακραίνουν πια. Ευτύχώς, είναι ένα θέμα που λύνεται πάρα πολύ εύκολα και είναι πολύ συνηθισμένο.

Η τριχόπτωση, η υπερβολική ξηρότητα ή οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή στην φυσική κατάσταση των μαλλιών σου μπορεί να οφείλεται σε κάποια παθολογική κατάσταση, σύχνα σε προβλήματα του θυροειδή. Αν παρουσιάζεις κάποιο απο αυτά τα συμπτώματα, είναι επιτακτική ανάγκη να ζητήσεις ιατρική συμβουλή. 

Να θυμάσαι ότι όσο περνάει ο καιρός και η κατάσταση των μαλλιών σου βελτιώνεται επειδή κάνεις λιγότερα πραγματα στα μαλλιά σου που προκαλούν φθορά, θα ανακαλύψεις ότι χρειάζεσαι πολύ λιγότερα προϊόντα. Έτσι, αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα όχι μόνο θα αποκτήσεις υπεροχα μαλλιά, αλλά θα κάνεις καλό και στην τσέπη σου.



     1. ΚΟΥΡΕΜΑ

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσεις υπέροχα μακριά μαλλιά είναι και το πιο σημαντικό. Είναι    απόλυτα μη διαπραγματεύσιμο για όποιον θέλει μακριά, υγιή μαλλιά σε οποιοδήποτε μήκος. Αλλά είναι δυστυχώς και το πιο δύσκολο βήμα.



Επειδή λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επανορθώσεις τα κατεστραμμένα μαλλιά, θα πρέπει να ξεκινήσεις με υγιή μαλλιά ώστε να παραμείνουν υγιή καθώς θα μακραίνουν. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και απαλλάξου από τις κατεστραμμένες άκρες, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο βήμα για να πετύχεις τον στόχο σου κι ότι μετά από αυτό δεν θα χρειαστεί να ξανα κόψεις τόσο μαλλί..

Αν σκοπεύεις να μακρύνεις πάρα πολύ τα μαλλιά σου, από αυτό το σημείο και μετά, θα πρέπει να τα περιποιείσαι σαν μια ντελικάτη δαντέλα μεγάλης αξίας. Σαν το πιο ακριβό και πολύτιμο ύφασμα. Όταν τα μαλλιά σου αγγίζουν τη μέση σου, οι άκρες σου μπορεί να είναι και 6 χρονών και τα μαλλιά σου θα έχουν περάσει τα πάνδεινα τα 6 αυτά χρόνια, όσο προσεκτική κι αν ήσουν. Επειδή τα κατεστραμμένα μαλλιά μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν όσο περνάει ο καιρός, είναι πολύ σημαντικό να είναι σε άριστη κατάσταση από την αρχή.

Θυμίσου! Τα μακρία κατεστραμμένα μαλλιά δεν είναι ποτε τόσο όμορφα όσο τα κοντότερα, αλλά υγιή μαλλιά. Και εφόσον τα υγιή μαλλιά χρειάζονται λιγότερο συχνά κουρεμα στις άκρες και δεν σπάνε εύκολα, το αποτέλεσμα είναι πιο γρήγορη (εμφανή) ανάπτυξη της τρίχας.

Αν τα μαλλιά σου δεν είναι και σε τόσο άσχημη κατάσταση και η φθορά δεν έχει επηρεάσει τα μήκη, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα απλό καθάρισμα της ψαλίδας και να το επαναλαμβάνεις κάθε μήνα μέχρι να απαλλαγείς από τα κατεστραμμένα μαλλιά, διατηρώντας τα στο ίδιο μήκος. Ωστόσο, να θυμάσαι, ότι αν το μέγεθος της φθοράς δεν αρχιζει να μειώνεται με αυτή τη μέθοδο, σημαίνει ότι δεν έκοψες αρκετά από τα κατεστραμμένα μαλλιά κι έτσι ένα ακόμη καθάρισμα ψαλίδας παίρνει σειρα.. Θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο, αν από την αρχή κόψεις όλες τις κατεστραμμένες άκρες και αμέσως μετά ακολουθήσεις τις συμβουλές αυτού του οδηγού.


     2. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΨΑΛΙΔΑΣ 

 Πάντα να καθαρίζεις τη ψαλίδα. Η φθορά στα μαλλιά σου θα μετακινηθεί προς τα πάνω και το μόνο που μπορεί να τη σταματήσει, είναιτο κούρεμα.
  Χρησιμοποίησε καλά εργαλεία για να κουρεύεις (καθαρίζεις ψαλίδα) τα μαλλιά σου. Οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς, απλώς ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τη δημιουργία ψαλίδας. Είναι σημαντικό τα ψαλίδια που χρησιμοποιείς να είναι πολύ κοφτερά, φτιαγμένα ειδικά για κούρεμα και να μην χρησιμοποιούνται για καμία άλλη εργασία. Η μικρή επένδυση που θα κάνεις σε ένα καλό ψαλίδι κουρέματος θα σε αποζημιώνει για πολύ καιρο. 
  Κόψε 1 cm  τον μήνα, αν θες να διατηρήσεις το μάκρος σου. Αν θες όμως να μακρύνεις τα μαλλιά σου κόψε 1 cm (εκατοστό), κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Ανάμεσα στα κουρέματα είναι σημαντικό να κάθεσαι, πού και πού, σε ένα φωτεινό μέρος και να κόβεις την ψαλίδα με το καλό σου ψαλίδι,σε όποια τρίχα την εντοπίζεις. 
   Μην ξεχάσεις να εξηγήσεις στους άντρες του σπιτιού ότι αυτά είναι τα δικά σου εργαλεία και οτι δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν για οτιδηποτε άλλο. Αν επιμείνεις σε αυτή τη μέθοδο, τα συχνά κουρέματα μπορούν να αποφευχθουν. Αν εμφανιστεί φθορά στα μαλλιά σου, θα πρέπει να καθαρίζεις την ψαλίδα πιο συχνά. Τα φθαρμένα μαλλιά δεν μακραίνουν, σπάνε και αν τα αφήσεις η φθορά θα είναι πολύ χειρότερη.

20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή μακριά μαλλιά (2)

20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακρία μαλλιά (3)

 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις