20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακριά μαλλιά (4)

 11. ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ   

Πριν λουστείς χτένισε τα μαλλιά σου, ώστε να τα απαλλαγείς από τους κόμπους και από τις τρίχες που είναι έτοιμες να πέσουν, οι οποίες είναι συνήθως υπεύθυνες για τους κόμπους που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

12. ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

Άφησε τα μαλλιά σου άλουστα, που και που. Ε ναι λοιπόν! Ευκαιρία να τεμπελιάσεις! Μην λουστείς και πέρνα τη μέρα σου στο κρεβάτι, τρώγοντας σοκολάτα (ναι σοκολάτα! Περιέχει θείο που δυναμώνει τα μαλλιά) και βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία. Χαλάρωσε και άφησε τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου να κάνουν τα μαγικά τους. Χτένισε τα μαλλιά σου με μια βούρτσα με φυσική τρίχα ώστε τα φυσικά σου έλαια να πάνε μέχρι τις άκρες των μαλλιών σου. Και προς θεού! Μην ανοίξεις την πόρτα σε κανέναν, για κανέναν λόγο, πριν λουστείς!! Εκτός κι αν περιμένεις τον Shwarzkopf με ένα μπουκάλι Gliss!

13. ΛΟΥΣΙΜΟ

 Όταν λούζεσαι, μην μαζεύεις τα μαλλιά σου προς τα πάνω. Είναι σαν να πηγαίνεις γυρεύοντας για κόμπους. Άπλωσε σαμπουάν μόνο στις ρίζες, κάνε απαλό μασάζ και καθώς ξεπλένεσαι η σαπουνάδα που θα κατέβει προς τις άκρες των μαλλιών σου, είναι αρκετή για να καθαρίσουν. Ύστερα βάλε στα μαλλιά σου conditioner κάνοντας απαλό μασάζ στις άκρες. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου σαν χτένα και ξεμπέρδεψε τους κόμπους από τα μαλλιά σου.

14. CONDITIONER VS ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Αν λούζεσαι συχνά ή έχεις πολύ ξηρά μαλλιά, ίσως θα ήταν σωστό να αρχίσεις, περιστασιακά, να λούζεσαι μόνο με contditioner. Αν τα μαλλιά σου δεν είναι πολύ βρώμικα, το conditioner θα αφαιρέσει εύκολα την επιφανειακή βρωμιά, ενώ θα απαλλάξει τα μαλλιά σου από την κακομεταχείρηση των σκληρών καθαριστικών που βρίσκονται στα σαμπουάν. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, τότε να λούζεσαι συχνότερα μόνο με conditioner. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που υποστηρίζουν αυτόν τον τρόπο λουσίματος. Κυρίως, οι γυναίκες με σγουρά ή σπαστά μαλλιά.

15. ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ

Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με όσο πιο κρύο νερό αντέχεις, Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσουν τα λέπια τις τρίχας, που σημαίνει λίγοτερες πιθανότητες να σπάσουν, και επιπλέον θα αποκτήσεις λαμπερά, ευκολοχτένιστα μαλλιά.

16. LEANE - IΝ

Αν η τρίχα σου είναι υπερβολικά ξηρή με ψαλίδα, είναι ολοφάνερο ότι δεν ακολούθησες το βήμα 1 αυτού του οδηγού (μην με κάνεις να έρθω εκεί τώρα) και τα μαλλιά σου είναι κατεστραμμένα. Θα σου πρότεινα την χρήση ενός leave-in conditioner.

17. ΠΙΣΙΝΕΣ/ΘΑΛΑΣΣΕΣ/ΗΛΙΟΣ

 Το χλώριο στις πισίνες αλλά και το θαλασσινό νερό, κάνουν κακό στα μαλλιά σου. Αν πηγαίνεις συχνά για μπάνιο, να λούζεις τα μαλλιά σου το συντομότερο δυνατό μετά από το κολύμπι.
 Αν είσαι δεινή κολυμβήτρια, επένδυσε σε ένα καλό σκούφο κολυμβητηρίου (και επι τη ευκαιρία, άπλωσε μπόλικο conditioner στα μαλλιά σου, ώστε να εκμεταλευτείς τη θερμότητα που παράγεται καθως το φοράς και να κάνεις μια καλή μάσκα ενυδάτωσης). Αν περνάς πολύ χρόνο κάτω από τον ήλιο, να χρησιμοποιείς προϊόντα με αντιηλιακά φίλτρα προστασίας. Το καπέλο, είναι επίσης μια πολύ καλή λύση. Μπορείς ακόμα να καλύψεις τα μαλλιά σου με ένα μεταξένιο φουλάρι (με το οποίο μπορείς αργότερα που θα πέσει ο ήλιος να πιάσεις τα μαλλιά σου ψηλά ή να καλύψεις τους ώμους σου... έχει πολλές χρήσεις και πάντα δείχνει κομψό!). Όσο ο ήλιος κάνει κακό στο δέρμα μας, άλλο τόσο κακό κάνει και στα μαλλιά μας! Είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας. Δες βήμα-βήμα, πώς να φροντίζεις τα μαλλιά σου στη θάλασσα ή στην πισίνα, εδω!

18. ΔΙΑΙΤΕΣ

Απέφυγε τις αυστηρές δίαιτες. Αν το σώμα σου δεν παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικα για να λειτουργήσει σωστά, το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά σου. Ακόμα κι αν προσπαθείς να αποβάλλεις τα λιπαρά από τη διατροφή σου, θα πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα κι αυτά είναι χρήσιμα για τον οργανισμό σου. Τα μαλλιά σου θα υποφέρουν. Αν σκοπεύεις να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά, καλό θα είναι να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με κάποια πολυβιταμίνη, που θα περιέχει βιοτίνη, ώστε να σιγουρευτείς ότι παρέχεις στο σώμα σου και στα μαλλιά σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικα.

19. ΜΑΣΚΑ

Φρόντισε να κάνεις στα μαλλία σου μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, ακόμα κι αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα τα βοηθήσει να παραμείνουν σε αυτή. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή παρουσιάζουν σημάδια φθοράς, να κάνεις τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Οι θεραπείες με ζεστά έλαια, όπως το έλαιο jojoba, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για τα ξηρά μαλλιά ή για μια επιπλέον φροντίδα. Μπορείς επισης, αν θες, να λούσεις τα μαλλιά σου το βράδυ πριν κοιμηθείς και να αφήσεις τη μάσκα όλη τη νύχτα στα μαλλιά σου. Όταν το πρωί τα ξεβγάλεις, θα έχεις απίστευτα ενυδατωμένα μαλλιά.

20. ΤΡΙΒΗ

Σατέν μαξιλαροθήκες
 Προσπάθησε να μειώσεις την τριβή που ασκείται στα μαλλιά σου από διάφορα μέσα. Μην κοιμάσαι με λυτά τα μαλλιά ή αν δεν μπορείς, εφοδιάσου με μία σατεν μαξιλαροθήκη. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά και μπορούν εύκολα να πιαστούν σε παράθυρα/ζώνες αυτοκινήτων, πόρτες, στην καρέκλα που κάθεσαι κτλ, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα αυτα προκαλούν φθορές στα πολύτιμα μαλλάκια σου. Κάνε τα μαλλιά σου μια όμορφη πλεξούδα ή πιαστα επάνω όσο πιο συχνά γίνεται, ώστε να αποφύγεις την καθημερινή τριβή. Και όπως όλες ξέρουμε, ότι κι αν μας υπόσχονται τα διάφορα προϊόντα για τα μαλλιά, ο μόνος τρόπος να επιδιορθώσουμε τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι, δυστυχώς, να τα κόψουμε!

20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακριά μαλλιά (1)

20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή μακριά μαλλιά (2)

20 βήματα για να αποκτήσεις υγιή, μακρία μαλλιά (3)

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις