Βούρτσα με φυσική τρίχα

Τι είναι; 

Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όσες έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν μακριά μαλλιά. Συνήθως έχει ξύλινη ή πλαστική λαβή  σε σκούρα ή ανοιχτή απόχρωση και αποτελείται από τρίχες που είναι φυσικές (τρίχες από αγριόχοιρο) ή συνθετικές (νάυλον, πλαστικές τρίχες) και το χρώμα τους είναι ξανθό, καστανό ή μαύρο. Είναι για κάθε ηλικία. Για βρέφη, αλλά και για ενήλικες. Τα σχήματά τους ποικίλουν από τετράγωνες, οβάλ, στρογγυλές μέχρι κι αυτές σε σχήμα κουπιού.
Οι στρογγυλές βούρτσες είναι κατάλληλες για το styling με πιστολάκι, ενώ οι οβάλ είναι για όλες τις χρήσεις. Η τετράγωνη δίνει περισσότερο όγκο, ενώ εκείνη σε σχήμα κουπιού δίνει περισσότερη λάμψη και κάνει τα μαλλιά πιο απαλά. Η όλη εμφάνιση της βούρτσας θα δώσει μια νότα από σπα στο μπάνιο σου. Αντέχει στο χρόνο και μπορείς να την πάρεις μαζί σου όταν ταξιδεύεις.


Σε τι θα με ωφελήσει;

Η βούρτσα με φυσική τρίχα δεν είναι απλά μια βούρτσα που ξεμπερδεύει τα μαλλιά. Είναι ένα βήμα ακόμα για υγιή μαλλία. Καθώς χτενίζεις τα μαλλιά σου, τους κάνεις τεράστιο καλό, γιατί μεταφέρεις τα φυσικά σου έλαια από τις ρίζες στις άκρες. Τα φυσικά σου έλαια είναι ένα εξαιρετικό serum για την τρίχα. Πολύ καλύτερο και από το πιο ακριβό προϊόν κομμωτηρίου! Επιπλέον μεταφέροντας τα φυσικά σου έλαια προς τις άκρες, πετυχαίνεις να καθαρίσεις αρκετά τις ρίζες σου. Να μην φαίνονται τόσο λιπαρές! Άρα με αυτή τη βούρτσα θα αποφύγεις τα συχνα λουσίματα, που έχουμε αναλύσει πόσο κακό κάνουν στην τρίχα. Και μην ξεχνάς ότι χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη βούρτσα, χαρίζεις στον εαυτό σου ένα υπέροχο μασάζ (απαραίτητο για όσες θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους) το οποίο προκαλεί υπεραιμία στο δέρμα του κεφαλιού (άρα και σε "γρηγορότερη" ανάπτυξη της τρίχας) και κλείνει τα λέπια της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά σου απίστευτα λαμπερά και μαλακά!!
Συμπέρασμα: Θα δεις πολύ σημαντικές αλλαγές στα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας αυτή τη βούρτσα. Λιγότερο φριζάρισμα, λιγότερη ψαλίδα, πιο ευκολοχτένιστα και απαλά μαλλιά, απίστευτη λάμψη, λιγότερο σπάσιμο της τρίχας, με λίγα λόγια, πιο υγιή μαλλιά! Κι όλα αυτά χάρη στο πιο πολύτιμο καλλυντικό για τα μαλλιά σου: Τα φυσικα σου έλαια! Που μόνο μια βούρτσα με φυσική τρίχα καταφέρνει να τα οδηγήσει στις άκρες των μαλλιών σου.

Ποια βούρτσα να επιλέξω;

-Παρατήρησε τις τρίχες τις βούρτσας. Θα πρέπει να έχουν στρογγυλεμένες άκρες, για να είναι απαλές με το δέρμα του κεφαλιού σου.

-Σιγουρέψου ότι οι τρίχες τις βούρτσας είναι αρκετά μακριές, ώστε να φτάνουν μέχρι το τριχωτο του κεφαλιού σου και να κάνουν απαλό μασάζ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δοκιμάσεις τη βούρτσα, ίσως αφού την αγοράσεις πρώτα. Εάν δεν δέχονται επιστροφές ή δεν επιτρέπονται οι δοκιμές στο συγκεκριμένο μαγαζί, επέλεξε τη βούρτσα με κριτήριο το μήκος των τριχών της σε σχέση με άλλες βούρτσες που είχες στο παρελθόν και ήταν αποτελεσματικές για σένα.

-Απέφυγε τις σκληρές βούρτσες με νάυλον τρίχες, αν τα μαλλία σου είναι λεπτά ή οχι και τόσο πυκνα. Ψάξε για βούρτσες που είναι φτιαγμένες από 100% φυσική τρίχα και είναι απαλές στην αφή.

- Όσες έχουν πολύ πυκνά ή σγουρά μαλλιά καλό θα ήταν να προτιμήσουν βούρτσες με πιο σκληρές τρίχες ακόμα και εκείνες με νάυλον τριχες γιατί θα διαπεράσουν πιο εύκολα το πυκνο μαλλί.

-Όσες έχουν λεπτά ή κανονικά μαλλιά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν μια βούρτσα με φυσική τρίχα με μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στις τρίχες, επειδή απορροφά καλύτερα τα φυσικά έλαια που παράγονται στις ρίζες των μαλλιών, ενώ οι συνθετικές βούρτσες με πυκνές τρίχες θα προκαλέσουν φθορές στα λεπτά μαλλιά.

-Είναι αποτελεσματική στα λιπαρά μαλλιά, αφού διανέμει τα φυσικά έλαια κατά μήκος της τρίχας.

Πώς θα τη χρησιμοποιώ;

Καταρχάς ποτέ δεν χτενίζουμε με βούρτσα τα μαλλιά μας όταν είναι βρεγμένα. Αν πρέπει να τα χτενίσουμε, χρησιμοποιούμε μια χτένα με αραιά δόντια.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα σε στεγνά και μόνο μαλλιά:

-Ξεμπέρδεψε πρώτα τα μαλλιά σου με μια χτένα (με αραιά δόντια) ξεκινώντας απο τις άκρες προς τις ρίζες.

-Τώρα πάρε τη βούρτσα σου και ξεκίνα να χτενίζεσαι από τις ρίζες και μετακινήσου σιγά σιγά προ τις άκρες.

-Προσπάθησε να χτενίσεις κάθε τούφα, ώστε να μεταφερθούν τα φυσικά σου έλαια σε κάθε τρίχα.

-Αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά καλό θα είναι να χτενίζεσαι με το κεφάλι προς τα κάτω.

Πώς θα την καθαρίζω;

Για να διατηρήσεις τα ωφέλη μιας βούρτσας με φυσική τρίχα θα πρέπει να την καθαρίζεις το λιγότερο μία φορά τον μήνα. Αν χρησιμοποιείς gel ή αφρό στα μαλλιά σου, θα πρέπει να την καθαρίζεις συχνότερα.

Η διαδικασία είναι η εξής:

-Πρώτα  αφαίρεσε τις τρίχες ή τα υπολλείματα σκόνης με μιά άλλη χτένα ή με τα χέρια σου.

-Μετά γέμισε τον νεροχύτη σου ή ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό.

-Ρίξε μερικές σταγόνες σαμπουάν ή σαπούνι για τα χέρια.

-Βύθισε για λίγα λεπτά τη βούρτσα κρατώντας την από τη λαβή της.

-Ξέβγαλέ τη καλά.

-Άπλωσε κάπου μια πετσέτα και άφησε την βούρτσα να στεγνώσει με τις τρίχες της να κοτάζουν προς την πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο οι ξύλινες βούρτσες δεν θα απορροφήσουν πολύ νερό, το οποίο προκαλεί ζημιά στο ξύλο.

-Περίμενε μέχρι να στεγνώσει καλά.





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις